Papierowe przysmaki, czyli obiecany kurs na babeczkę!

Dziś będzie kulinarnie :)



Oto przepis na babeczkę:
1) weź gotową bazę w kształcie babeczki albo wytnij ją samodzielnie z troszkę sztywniejszego papieru lub tekturki,
2) przygotuj kawałeczek ozdobnego papieru na kokilkę,
3) udaj się do najbliższej pasmanterii w poszukiwaniu ozdobnej taśmy w kwiatki naszyte na tiulu :) (kwiatki można oczywiście wykonać własnoręcznie).
4) miej pod ręką magiczny klej do połączenia składników.



Ozdobny papier, u mnie akurat jednokolorowy ale za to ozdobiony wzorem z dziurkacza brzegowego, składamy w harmonijkę i przyklejamy do bazy, pamiętając aby papier troszeczkę wystawał poniżej podstawy babeczki.




Następnie nakładamy bitą śmietanę :) - naklejamy ozdobną taśmę albo uwijamy z tiulu i tasiemki atłasowej ozdobne zawijaski.



Teraz nadszedł czas na przymocowanie babeczki do podłoża. Wystający kawałeczek papieru nacinamy i odginamy skrzydełka na zewnątrz, które utworzą podstawę dla stojącej babeczki.



I gotowe. Smacznego :)

Joyanna

5 komentarzy:

  1. świetny przepis :) jak tylko będę miała okazję, to skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Słodziutka! Dzięki za kursik :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajniutka ta babeczka, sprytnie pomyślana:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zainspirowana tą cudną babeczką zrobiłam kartkę na ślub. Zapraszam do obejrzenia http://gosiak-hm.blogspot.com/2011/09/slub.html . Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń