Wycinanka`s kitchen. Wycinankowa kuchnia.

Dziś mamy dla Was kolejny przepis - tym razem Chandrella przygotowała pomył na pewien smakołyk.

For today we have for you the new recipe!
(Please, use translator to understand this receipe - it is on the rigt side of our blog.)

***

VEGE BURGERY Z BOBU


Przepis:
Składniki:
3 garście bobu
2 łyżki sosu Teriyaki
1 łyżka sosu sojowego
1-2 ząbki czosnku
pieprz
mały pęczek pietruszki
2 jajka
3 łyżki mąki

Przygotowanie:
Bób ugotować, obrać i zgnieść widelcem lub zmiksować w blenderze. Dodać sosy, zgnieciony przez praskę czosnek i doprawić pieprzem do smaku. Posiekać pietruszkę i dodać do masy razem z jajkami i mąką. Wszystko dokładnie wymieszać. 
Na patelni rozgrzać olej, formować kotleciki i smażyć z obu stron do uzyskania złotego koloru.
Podawać z podpieczonymi bułeczkami, świeżymi warzywami oraz keczupem, musztardą i majonezem.
Smacznego!

Ponadto, poza opisem i zdjęciami Chandrella przygotowała film z instrukcjami, który znajdziecie TUTAJ.






Do ozdobienia burgera użyto:
- serduszek,
- drewnianego szydlu,
- guziczków.

To decorate the dish Chandrella used:
- rubber stamp,
- hearts,
- wooden sign,
- buttons.






Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza